De World Padel Tour is het enige professionele padel circuit dat, onder exclusieve contracten, de beste spelers ter wereld samenbrengt. Dit circuit is het enige dat wordt erkend door de International Padel Federation en telt mee voor het wereldkampioenschap.

De toernooikalender bestaat uit drie belangrijke toernooi niveaus: Master – Open – Challenger. De tour culmineert in een grote Masters Finale en kan tentoonstellingen evenementen omvatten om de sport onder de aandacht te brengen. In 2021 waren er 25 toernooien, waaronder vijf Masters-toernooien (voor elite spelers), dertien Open-evenementen (ook voor elitespelers) en zes Challenger-toernooien (voor lager gerangschikte elite spelers), allemaal in de aanloop naar de Master-finale in Madrid. Het circuit deed zes landen aan, waaronder: Spanje, Italië, Zweden, Argentinië, Portugal en Mexico.

Maar wat is een Open?

Een Open toernooi vertegenwoordigt de op één na hoogste categorie binnen de World Padel Tour in termen van verdiende officiële punten, waarmee spelers zich kunnen kwalificeren voor de Master-Finale aan het eind van het seizoen.

  • De Open is een toernooi met twee lotingen: mannen en vrouwen.
  • Een Open heeft 56 spelers in de hoofdstrekking (64 in de Master).
  • De Open kent de winnaar 1000 punten toe, tegen 1700 voor de Master.

Van 3 tot 8 mei vindt de Brussels Padel Open plaats op een uitzonderlijke locatie, het Gare Maritime bij Tour&Taxis, met ‘s werelds top 100 spelers.

De pre-kwalificatie en kwalificatie zullen in België worden gehouden. Meer informatie volgt binnenkort. Meer informatie coming soon.

Registraties zullen op de website van de World Padel Tour website plaatsvinden.

 

 

COMING SOON

COMING SOON

COMING SOON

This site is registered on wpml.org as a development site.
This site is registered on Toolset.com as a development site.